R Stevie Moore

You got so much more
You got so much more
You got everything
Half the record store

Baby baby baby come on

R Stevie Moore

Through your own dreamscape
A thousand miles of tape
You got everything
To keep our heads in shape

Baby baby baby come on

R Stevie Moore

Van: Jeroen Stevens

Datum: Fri, 18 May 2012 10:46:06 +0200
Aan: peter houben
Onderwerp: advocates

12:47am May 17

hey peter,

 

ik heb hier een lekker brakke tekst voor je. het lijkt op een kladversie maar dat is het niet.

 

komt 'ie

 

Peter Houben heeft een plaat gemaakt, met 22 liedjes over 22 verschillende personen. R. Stevie Moore is één van die personen, "R. Stevie Moore" (ik ken de ondertitel niet) één van die liedjes.

 

Een tijd geleden vroeg PH mij of ik mee wilde spelen in één van zijn 22 videoclips. Maar iets later was dat niet meer nodig, omdat hij enkel nog vrouwen wou. Goeie zet! RSM houdt ook van de vrouwen. Hij schreef er (veel) meer dan duizend liedjes over en die liedjes zijn allemaal goed.

 

PH vroeg ook aan vele topschrijvers om een tekst te maken over 1 van de 22 personen. Maar niemand wou zich aan RSM wagen, want diens aantal fans staat jammer genoeg niet in verhouding met de kwali- en kwantiteit van diens muzikale "output" (uitgang, uitvoer, productie, vermogen, produktie, opbrengst, prestatie, uitkomst, effect, eliminatie, ontwikkeling, output van computer).

 

Daarom doe ik dat en zo kan ik lekker de loftrompet afsteken over RSM. Hij is namelijk de beste songschrijvende brombeer van de hele wereld! (PH is de tweede beste.)

 

Hij schreef die meer dan duizend liedjes alleen, en dan nam hij die alleen op, meestal op cassette. Hij was een van de eerste eenmansopneemprojectleiders en daarom noemt men hem in het Engels soms "the godfather of home recording". Wat zo prachtig is aan die liedjes is dat ze allemaal (allemaal) heel goed zijn, met een passend arrangement en vaak een mooie tekst. Soms zijn ze instrumentaal en dan zijn ze ook heel goed (hoor). Ze klinken ook zo mooi, met die typische cassetteklank.

 

RSM vond niet alleen de thuisopname uit, maar is ook een echte doehetzelfpionier wat de verspreiding van zijn muziek betreft. Ik ontdekte hem een paar jaar geleden dankzij een slimme vriend en toen kon je hem gewoon mailen met de albums die je wilde kopen, dan nam hij die op op cassette of brandde ze op een cd-r en stuurde die met de post op. Dat deed hij al sinds de jaren zeventig (toen alleen op cassette, toen zonder email).

 

Nu is hij, eindelijk, na tientallen jaren vechten tegen bierkaaien, een heel klein beetje beroemd geworden. Hij staat deze maand (het is nu 17 mei 2012) zelfs op de voorpagina van het toonaangevende academische muziekmagazine The Wire (uit Engeland)!

 

Dankzij de minieme faam gaat hij zelfs de baan op (al verklaarde hij in een email aan ondergetekende op 12/12/09 "no touring. little to rarely local gigs, even. retired, until my next life."). Dat is een goede, nee heel goede, zaak, want OOK LIVE IS RSM DE BESTE!

 

RSM en PH

RSM en JS (later op de avond)
Jeroen Stevens